Dagens datum: måndag 26 juni 2017
Titta in i det nya arkivet

Probiotika är också BIG PHARMA

IMG_2103.jpg

Probitiotikaindustrin omsätter mångmiljardbelopp enbart i Sverige både genom så kallade "functional foods" med tillsatser av probiotika och rena tillskott.

Att äta probiotika, dvs livsmedel och tillskott med olika tarmbakterier tillsatta, är kanske inget farligt, men heller inget du behöver om du lever och äter rätt. Det har också visat sig kunna orsak allergier hos barn.

Att äta 100 000-tals bakterier, miljoner eller miljarder, gör för övrigt heller ingen större skillnad i längden om det ändå är din kost och ditt levnadssätt som dödar dessa bakterier som du har i din egen kropp.

Som jämförelse, har vi omkring 10 ggr fler bakterier i tarmarna än vad vi har celler i hela kroppen. En liten tablett eller två, blir därför lite som att försöka tömma en sjö med en tesked. Tarmfloran i sig, varierar otroligt mycket mellan olika individer, och genom att tillsätta olika bakterier, kanske du till och med riskerar att få en sämre tarmflora och sämre hälsa. Den befintliga forskningen är mycket bergänsad och handlar i regel om att promota olika probiotikapreparat.

Probiotika är ytterligare ett sätt för läkemedelsindustrin att blåsa pengar av konsumenter med ännu en linje produkter som lindar symptom istället för att gå till källan med problemet, dvs ordna upp livet vad gäller kost, vila och motion.

Dvs, genom att äta naturlig mat, som inte behandlats med klor och annat bakteriedödande, gärna syrad mat då och då och alltid ekologisk mat fri från konserveringsmedel, hjälper du istället de hälsosamma bakterierna att bli fler i din kropp på egen hand och stärker ditt immunförsvar. Vi mår bra av att då och då utsätta oss för olika naturliga bakterier. Probiotika finns också som exempel naturligt i  vitlök, lök, filmjölk, mjölk och tomat.

Det är riktig hälsa. Inte att äta steril mat, stressa och "krydda" med probiotika framställd i ett laboratorium.

Ditt betyg: None Genomsnittsbetyg: 3.7 (6 votes)

Det här får våra medlemmar


- 14 kursbrev via e-post
- Över 550 LCHF-recept
- Fråga via e-post alla dagar
- 8 Military weeks
- Mimmi Metall Bootcamp
- Inga reklambanners
- Tillgång till FAQ:en
- LCHF-tips och råd
- Din egen hälsodagbok
- Läsa/skriva kommentarer
- Vikt- och måttstatistik
- Tips på vardagsmotion
- Kost och hälsorådgivning
- Läsa om LCHF-produkter

Och mycket mer!