Dagens datum: måndag 26 juni 2017
Titta in i det nya arkivet

Brukar du unna dig något extra ibland?

IMG_1391.jpg

Och motivera det för dig själv med att det är jag värd? Alltså som glass, godis, kakor, bullar, cigarett, en flaska vin osv?

Vem har inte gjort det massor av gånger? Men hur bra tänkt är det egentligen, att belöna sig för någonting positivt som man gjort med kroppen genom att ge samma kropp något som inte är bra?

Borde inte en belöning vara något som hjälper kroppen ännu mer, som kanske en extra tur i joggingspåret, en hundvalp, en kattunge, 30 armhävningar, en halvtimmes massage eller kanske en SPA-behandling?

Tänkte köra en liknelse med att så gör du väl inte med dina barn, men insåg snabbt att det är just vad de flesta gör. Gör som vi säger, så får du en kaka. Gör du inte det, får du inget lördagsgodis osv.

Det egentliga problemet är att det är ett så accepterat och inrotat beteende. Vi har lärt oss att det är OK och faktiskt, självklart att belöna med kakor och godis. Mycket säkert tack vare en industri som enbart i Sverige tjänar miljardtals kronor på att föräldrar köper belöningar både till sina barn och till sig själva i form av godis, chips, läsk, glass och kakor.

De här produkter har dessutom extremt dåliga och ohälsosamma, men också billiga och därför mycket lönsamma ingredienser som härdade fetter, kemikalier, glukossirap, modifierad stärkelse, mjöl osv. 

Samtidigt vill så klart de flesta föräldrar sina barns bästa. Men lik förbannat så fortsätter de tillsammans med mor- och farföräldrar. Sjukt är vad det är egentligen!

Men det är ju bara lite karameller, det är ju inget farligt säger de säkert om någon skulle våga ifrågasätta. Hade det handlat om cigaretter, hade åtminstone inte särskilt många barn fått det som belöning eller present. Men likförbannat, så är det en brutalt stor miljardindustri som tjänar enorma pengar på vår hälsas bekostnad tack vare denna dumma och naiva välvilja av att vilja vara "snäll" mot sig själv eller någon annan med godis.

Till och med i djuraffären finns det godis till alla djur, från guldfiskar och marsvin till katter och hundar.  För godis, det är någonting vi lärt oss är bra att belöna med överallt och till allt som lever. Men precis som för oss människor är godiset i djuraffären också bara något extremt dyrt och samtidigt ohälsosamt i måhända vackra förpackningar. Husdjursindustrin har för övrigt lyckats ännu bättre som säljer ALLT dina djur behöver. I alla fall om du vill att de ska få ett kortare liv med så hög risk som möjligt för dålig hälsa och för övrigt i hög grad samma kostrelaterade problem som för oss människor, som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, njurproblem, fetma, dåliga tänder, hudproblem, cancer och så vidare.

Därför, nästa gång du vill belöna någon, dig själv eller vem som helst, fundera då över vad som skulle kunna vara en riktigt bra belöning, för det finns hur många som helst och de allra bästa brukar dessutom vara gratis.

Ditt betyg: None Genomsnittsbetyg: 4.6 (8 votes)

Det här får våra medlemmar


- 14 kursbrev via e-post
- Över 550 LCHF-recept
- Fråga via e-post alla dagar
- 8 Military weeks
- Mimmi Metall Bootcamp
- Inga reklambanners
- Tillgång till FAQ:en
- LCHF-tips och råd
- Din egen hälsodagbok
- Läsa/skriva kommentarer
- Vikt- och måttstatistik
- Tips på vardagsmotion
- Kost och hälsorådgivning
- Läsa om LCHF-produkter

Och mycket mer!