Dagens datum: måndag 26 juni 2017
Titta in i det nya arkivet

Spansk omelett med spenat

Näringsinnehåll: 

Den här rätten innehåller 76.9 g fett, 3.1 g kolhydrater och 35.8 g proteiner per portion.

Sammanfattning

Antal portioner
Källa

Gustaf Segerström

Tidsåtgång15 minuter
LCHF-receptbokenAlla LCHF-recept LCHF-rätter till vardags Äggrätter för LCHF

Beskrivning

Åh, den här spanska omeletten med spenat är hur god som helst. Fick den första gången på Bahia, en italiensk restaurang inne i Torrevieja. 

Här kommer en LCHF-variant som är minst lika god.

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 250 g tinad hackad spenat
  • 100 g smör
  • 1⁄2 dl vispgrädde, 40%
  • 3 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1⁄2 nypa malen muskot

Så här gör du

Fräs spenaten i smöret under cirka 5 minuter. Använd gärna en bra teflonpanna. Tillsätt vitlök och salt och fräs ytterligare under 5 minuter. Smaka av med lite muskot.

Vispa ihop äggen tillsammans med vispgrädde och häll över. Rör om direkt så att spenat och äggstanning blandar sig väl. Låt stå på svag värme tills omeletten stelnat.

Skär upp och servera tillsammans med en god sallad.

Spansk omelett med spenat

Ditt betyg: None Genomsnittsbetyg: 3.6 (8 votes)

Det här får våra medlemmar


- 14 kursbrev via e-post
- Över 550 LCHF-recept
- Fråga via e-post alla dagar
- 8 Military weeks
- Mimmi Metall Bootcamp
- Inga reklambanners
- Tillgång till FAQ:en
- LCHF-tips och råd
- Din egen hälsodagbok
- Läsa/skriva kommentarer
- Vikt- och måttstatistik
- Tips på vardagsmotion
- Kost och hälsorådgivning
- Läsa om LCHF-produkter

Och mycket mer!