Dagens datum: måndag 26 juni 2017
Titta in i det nya arkivet

Så här tycker medlemmarna om LCHF-klubben Fettdieten.se

medlemsbild.jpg

Det är alltid roligt att få feedback, bilder, recept och framför allt, att få höra hur det går. 

Här kan du läsa vad några av medlemmarna tycker om LCHF-klubben Fettdieten.se och dessutom se några av svaren från den senaste kundundersökningen.

Är såå LYCKLIG över att få må så mkt bättre i både kroppen o magen. TACK för hjälpen o tipset för detta! För mig är det guld värt!

Linda

———————————————————————————————————————————

Toppen!
Tack för ditt pepp! Inser nu att det inte är LCHF jag ätit fullt ut! Tänk vad jag lärt mig bara på några dar… NU kör jag så det ryker!

Ha en härlig helg!
 Yvonne

———————————————————————————————————————————

Jo det är
så sant det ni säger och vad gör det egentligen om det tar lite tid. Jag mår superbra av att äta LCHF så bara det är ju en vinst. Sen så gick jag ner 10 kg från 1 maj till 29 juni, det är bara sen det har gått lite långsammare.( nästan stått stilla) Jag ska ge tusan i vågen fram till Jul och bara använda måttband :) Tack för all peppning, den är så värdefull! Kram!
 Sanna

———————————————————————————————————————————

Alltså…
…vad skulle vi göra utan er Mimmi och Gustaf? Ert stöd och supporten man faktiskt får VARJE DAG bara för att ni är så aktiva här inne. Jag känner en oerhörd värme och tacksamhet och jag är säker på att jag talar från fler av oss. Tack, ni är fantastiska!!!
 Erika

———————————————————————————————————————————

Tack för stödet! 
Bästa peppningen på de här sidorna! Uppskattar också att du, Gustaf, personligen deltar så flitigt i våra problem och diskussioner. Tack alla!
 Momma

———————————————————————————————————————————

Tack Gustaf för dina motiverande kursbrev!! Sedan jag blev medlem på fettdieten.se har jag inte bara ätit gott och mått mycket bättre utan jag har oxå tappat 6,5 kilo!
 Karin

———————————————————————————————————————————

Ingen fråga. Måste bara berätta att jag mår så bra o trots att vågen bara visade 0.3 minus idag så var det 3 cm mindre i midjan o 4 på stussen. 

Känns sååå bra. Tack för att denna sidan finns.

Ha en underbar dag för det tänker jag ha!

Mvh

Maria U

———————————————————————————————————————————

Hej Gustaf,
tack för ett jättebra svar!

Jag kom på att jag kanske uttryckte mig väldigt luddigt….
Jag är laktosintollerant, så jag köper laktosfria produkter i första hand.

Vad jag verkligen tänkte på är att min våg fungerar inte (ska fixa en ny!), så jag får höfta med vikten på recepten. Så som jag tolkar ditt svar är att jag inte behöver oroa mig att ta för mycket smör i maten, eller cocosfettet som jag tycker är bra.

Jag har börjat med äggmjölken som är riktigt smarrigt, jag varierar den mellan smör och cocosfett, det blir lite olika smak, och kryddar kaffet med lite kanel eller annat gött.

Det här är den bästa dieten jag har testat!! Jag är INTE småsugen på nåt, jag är INTE hungrig, jag har inga "paltkoman" (hjärnan slutar fungera efter man har ätit). Jag kommer säkert att skriva en del till er om råd.

Jag ska snart till thailand och vill gärna gå ner så att jag inte ser ut som en strandad val…. men tiden är kort och jag blir nöjd om jag bara hinner gå ner några kg tills dess, jag vill gärna inte äta ris och dricka en massa öl när jag kommer ner för att förstöra det för mig. Har du några rekommendationer på den punkten?

Soliga hälsningar

Susann

———————————————————————————————————————————

Hej.

Tack för ditt snabba svar. Jag mätte mig också och har inte minskat något. Har även en våg som mäter fettmassa, muskelmassa, vatten osv. (idag vägde jag mig dock bara vanligt) Men jag ska fokusera mer på måttbandet.

Grädde visste jag inte att det var något man kunde äta för mycket av. Hur mycket grädde ungefär kan man ha i maten på en vecka? (om man kan svara på det bara sådär)

Jag vet att man ska äta max 20g kolhydrater per dag och ca 50g fett per måltid men hur mycket protein ska man äta per dag ungefär? Därav är recepten jätte bra på hemsidan för man kan hålla bättre koll på intaget av dessa källor.

Det är nog som du säger att man måste komma in i rätt tankebanor och lära sig hur det är okej att äta.

Jag tänkte skriva på hälsodagboken vad jag äter varje dag så kanske man kan få lite feedback av kunniga om man gör något fel här i början.

Jag är väldigt bestämd över att lyckas och därför vill jag veta hur jag ska tänka så jag slipper göra om och göra rätt.

Tack än en gång.
 /Maria

———————————————————————————————————————————

jag
"rasar" heller inte i vikt. Men har samma erfarenhet som du. Jag sover bättre (har börjat sova hela nätter igen), jag är inte bubblig och gasig i magen och jag har mycket mer energi. Sen har jag minskat mina mått rejält också, 16 cm i midjan och 10 cm över stussen. Det tillsammans gör att jag är nöjd och glad Jag mår bra i hela kroppen och det är värt mer än att gå ner i vikt för mig

Lycka till i fortsättningen
 Carola

———————————————————————————————————————————

Hej

Takk for mange hyggelige kursbrev! Jeg har gått på LCHF i flere måneder för jul, dog uten  å merke noen forandringer på vekten. Tror nesten jeg gikk opp ett kilo. HAr dog fått mye bedre hud - var plaget av noe uren hud, tross min alder- fyller 47 om ett par uker.

Jeg veier i underkant av 70 kilo, og er 1.72 lang. Kunne godt tenke meg å komme ned i 63 kilo, eller en str 38. Jeg har imidlertid ikke veid meg på ganske lenge. Sluttet med dette da jeg begynte på LCHF - og det har virkelig betydd en stressfaktor mindre.

I juleuken har jeg levd som "vanlig". Spist bröd, sjokolad og julekaker. Kroppen hadde ikke så godt av det, men jeg merket heller ikke så veldig stor forskjell. Har i dag gått over til fettdietten igjen, og håper jeg skal få bort en 5-6 kilo med den.  Bröd og kaker savner jeg ikke.

Lurer på om jeg har fått i meg for mange kolhydrater også i perioden för jul. Det var jo mange festlige tilstellninger og ble en god del vin. Ett glass vin kan man vel unne seg, men under en lang middag med innledende musserende ble det lett 3 glass, og jeg tror det er her mitt problem ligger, samt at jeg har spist veldig store porsjoner.

Ha det bra!

hilsen Ellen (norsk, men bosatt i Finland)

———————————————————————————————————————————

Hej!

Jag har tidigare varit medlem här och fått alla kursbrev etc. Nu vill jag gärna komma åt en del av dina fina recept som ju är utmärkt näringsberäknade. Kan vi göra så att jag betalar in ett 3-mån medlemsskap samt att jag inte får breven till min e-post - det känns onödigt. Det enda jag vill ha är lite ny inspiration och lite mer kött på benen vad gäller innehållet i maten.

Vänliga hälsningar
Annika T-R

———————————————————————————————————————————

Hej

Vill bara ge lite feedback tillbaka: dina kursbrev är verkligen inspirerande!

Har fortfarande inte riktigt kunnat smälta att man kan äta fett för att bli av med fett!

Ser fram emot resten av kursbreven.

Tack Linda J

———————————————————————————————————————————

Hej!

Åh, vad jag är glad över att jag hittade fettdieten.se! Så peppande, så inspirerande, så självklart! KANON!

Jag saknar dock kursbrev 9 märkte jag nu när jag fick 10:an.

mvh// Carina
(Kursbreven skickas alltid ut automatiskt, men ibland försvinner saker också på internet. Självklart skickades kursbrev 9 ut igen.)

———————————————————————————————————————————

Hej!
 
Tack för supersnabbt svar! Var det bara männen som fick bröst eller verkar det på samma sätt på kvinnor ;-) ? ( Jag vill inte ha större…!) Har för mig att jag har sett i vissa LCHF-recept (som inte är dina) att det förekommer ganska stora mängder sojamjöl. Då kanske det inte är det bästa valet alltså…Det förekommer också ibland boveteflingor/puffar i LCHF-musli. Dessa innehåller ju jättemycket kolhydrater (men är ju en ört). Tycker du att det är OK att äta bovete eller är det ett stort NO NO?
 
Var får man tag på mandelpasta (känner igen den från dina recept!)
 
Ha en riktigt trevlig kväll du med!
 
 //Maja

———————————————————————————————————————————

Tack ! jätte trevliga Veckobrev :) det ger jätte mycket !! Mvh AnnaKarin B

———————————————————————————————————————————

hej!

en fundering…jag har ju precis börjat med lchf/fettdieten och undrar över en sak:

jag har (länge) haft väldigt svårt för kött (fisk, skaldjur, ägg går bra) och jag äter därför soja eller quorn istället (men ofta fisk, ägg, skaldjur, get/fårost och mjölkprodukter istället).

Påverkar den mängd kolhydrater som finns i produkterna välmåendet och viktnedgången mycket tror du? jag brukar hamna på ca 20-30 gram kolhydrater/dag.

tack för en bra sida:)

mvh
Caroline A

———————————————————————————————————————————

Hej Gustaf!

Tack för snabbt svar och ett härligt kursbrev! Måste också tacka för fettdieten.se, det är så inspirerande att läsa där!

Ha en jätteskön dag!

Maja

———————————————————————————————————————————

Tack Gustav, det var snabbt :)

Jag kommer att rekommendera din sida till alla nybörjare.

/Kristina

———————————————————————————————————————————

Hej igen!

Jag är mycket intresserad utav din sida, kommer nog iallafall gå med! Jag hoppas på att du kan ändra, så man kan själv välja vad man vill lägga ut och inte!
Risken för min del är att jag inte skriver något alls annars….

Jag har varit med innan på två andra sidor och det ger faktiskt bättre resultat, än när man håller på själv!
Den sista jag var med i hade tyvärr inget bra upplägg och man hittade inte förklaringar till det man undrade över!
Maila man dem för svar hänvisade de till olika böcker, jag har en del LCHF böcker. Men man kan inte ha alla och betalar jag för en tjänst, så ska man inte behöva köpa ännu fler för att förstå vad olika saker går ut på. Utan man ska få den hjälp man betalar för.

MVH Lise-Lott N

———————————————————————————————————————————

Hej!

Tusen tack för ditt snabba svar och för att du berättar din historia! Det är peppande! Är hemma idag med min yngsta son, knappt 5 år, som är snorig. Jag ska gennast gå och göra en laddning äggmjölk!

Jag har träningskortet året ut, ska jag koncentrera mig på löpningen den tiden och sluta tänka på alla pass och stryrketräningen som finns?

Nu börjar jag uppstramningen av min kost. Ser fram emot att se om det funkar för mig också! Jag hör av mig igen när frågorna poppar upp!

Ha det så bra!
 Åsa

———————————————————————————————————————————

Tusen tack för så snabbt svar..

När jag äter kolisar har jag ju skyhög förbränning.. Du vet jag har tryckt i mig helt galna mängder godis och glass utan att bli speciellt tjock. Speciellt i med tanke på vad och hur mkt jag äter per dag, oftast innan läggdags. 1-2 ben and jerrys glassar ½ - 1liter per kväll plus godis,kakor,mat ,nötter osv… Borde rulla men det gör jag inte ännu ;) Därav blir jag lite förvånad. Brukar kalla mig för "misslyckad bulimiker" nästan hets äter  men "glömmer"att spy =)

Okej, Ja,jag äter feta ost varje dag nu i min omelett till frulle.. och grädde ist för mjölk i kaffet.. Ska jag helt fimpa kaffe då eller?? Kan inte dricka kaffe utan mjölk, dricker rätt många koppar per dag…Trodde det var bättre med grädde…?

Bör jag alltså fimpa keson,creme fraise,ost,fetaost,mjölk/grädde i kaffet?? Detta äter jag garanterat ngn gång varje dag.. Sen kanske jag äter för mkt.Svårt att få i sig allt det där fettet du pratar om,hur bär jag mig åt?

Tusen tack
Mvh Julie

———————————————————————————————————————————

Hej!

Tack för ditt snabba och trevliga svar.

Jag har liksom du länge besvärats av en bråkig mage, svullen och orolig, men som redan känns klart lugnare och kanske något mindre.

Jag har också under flera års tid känt mig trött, orkeslös, flåsig och överviktig trots ganska flitigt tränande på friskis och mat enligt viktväktarna.

Jag är helt säker på att fettdieten är vad jag behöver, det känns redan, och jag kommer att ge järnet.

Ha det så trevligt på härliga Cypern.

Med vänlig hälsning
Ulla-Britt ———————————————————————————————————————————

Hej Gustaf!
Jag vill hemskt gärna fortsätta vara medlem i fettdieten, men jag har varit bortrest sedan i torsdags, så jag har inte hunnit läsa dina mail….
Återkommer så fort jag hunnit gå igenom alla mina mail

mvh
 Ingela

———————————————————————————————————————————

Tusen tack för att DU finns:)
Du har gjort en jättefin sida,
du delar med dig av dina kunskaper
och dig själv.
Du tar dig tid att svara på både
inlägg och mail.. så tusen tack:D

Kram
Susanne A

———————————————————————————————————————————

Och sist men inte minst, här kommer några av frågorna och svaren från den senaste kundundersökningen.

Hej!

Vill också tacka för tiden jag varit medlem och för alla goda tips ni kommit med. Skall försöka svara på de frågor jag kan, jag har ju inte varit så aktiv som jag borde.

1. Varför blev du en gång medlem?
Orsak varför jag hamnade hos er var att jag handlade på lchf butiken och fick ett erbjudande att bli medlem hos er
för halva priset ett år. Tyckte det lät intressant. Hade då kört lchf i två månader och gått ner sex kg. Blev rekomenderad att gå in på kostdoktorn av en väninna.

2. Vad övertygade dig?
Blev helt övertygad p.g.a resultatet som infann sig omgående, inte bara med vikten utan välmåendet också.

3. Skulle jag vilja att webbsidan hade ett annat namn?
Tycker namnet fettdieten passar fint.

4. Saknar du någon eller några funktioner eller är det något annat som skulle kunna göras bättre?
Saknar inget, tycker ni har alla tänkbara delar som kan intressera oss lchf:are.

5.Har du testat andra betalda medlemsklubbar, mot betalning eller gratis för att komma i form? Är de bättre eller sämre och i så fall varför?
Är ej med i andra betal sidor, men tittar in på flera. Bl.a dom som ni rekomenderar.

Lycka till och tack för allt ert arbete med sidan. Hälsningar/Margareta B

———————————————————————————————————————————

1. Varför blev du en gång medlem?
Jag hade redan börjat med Lchf och tyckte att det var lite svårt att veta riktigt säkert vad som gällde och att det var en djungel av information och allt känndes inte som Lchf. När jag hittade er sida och läste lite så känndes det som att det skulle vara ett enklare och bra sätt att förstå och lyckas med Lchf och viktnedgång.
 
2. Vad övertygade dig?
Det som övertygade mig var att man skulle få suport och feedback ganska direkt och inte behöva vänta flera dagar på ett svar som man behöver nästan NU :). Att det fanns så många och näringsberäknade recept var ett stort pluss och gjorde det väldigt lätt att komma igång och äta rätt på ett väldigt enkelt sätt.
 
3. Skulle jag vilja att webbsidan hade ett annat namn?
Nej det vet jag inte om jag tycker och vet inte vad det skulle vara i så fall.
 
4. Saknar du någon eller några funktioner eller är det något annat som skulle kunna göras bättre?
Kanske att man skulle kunna skriva in det man äter och direkt se hur det ligger näringsmässigt, men det finns ju redan så många bra och färdig beräknade recept så det kanske är onödigt. Men det händer ju att man lagar mat som inte finns på sidan och då skulle det vara bra att kunna lägga in och kolla hur det ligger till kolhydrat,protein och fett mässigt. Jag gilla ju annars sidan som den är och ni ger snabbt svar på våra frågor och respons på allt vi skriver om :) Känns jätte bra.
 
5. Har du testat andra betalda medlemsklubbar, mot betalning eller gratis för att komma i form? Är de bättre eller sämre och i så fall varför?
Ja jag har provat en och där kunde man lägga in det man åt och få det beräknat, men det fanns inte så många färdiga näringsberäknade recept och jag kände mig osäker på att det verkligen var Lchf recept de som fanns även om det stod Lchf så var det lite tveksamt i bland. Det behöver man inte känna hos er.

Hälsningar

Susanne W

———————————————————————————————————————————

Hej Gustaf!

1. Varför blev du en gång medlem?
Blev medlem för att få mer information om LCHF. Hade ätit detta i 1 år innan dess.

2. Vad övertygade dig?
Trevlig hemsida, bra recept.

3. Skulle jag vilja att webbsidan hade ett annat namn?
Kanske ett annat namn men vad??. Namnet härleder till att man äter mycket fett och nästan bara fett som ju inte är fallet.

4. Saknar du någon eller några funktioner eller är det något annat som skulle kunna göras bättre?
Bra att länka till andra sidor. Då kan man gå in och läsa där och sedan komma tillbaka där man var.

5. Har du testat andra betalda medlemsklubbar, mot betalning eller gratis för att komma i form? Är de bättre eller sämre och i så fall varför?
Ja jag är ochså med  i LCHF.se men variationen är trevlig tycker jag, man blir lätt hemmablind om man bara är med i en medlemsklubb.

MVH Margaretha S


Det här får våra medlemmar


- 14 kursbrev via e-post
- Över 550 LCHF-recept
- Fråga via e-post alla dagar
- 8 Military weeks
- Mimmi Metall Bootcamp
- Inga reklambanners
- Tillgång till FAQ:en
- LCHF-tips och råd
- Din egen hälsodagbok
- Läsa/skriva kommentarer
- Vikt- och måttstatistik
- Tips på vardagsmotion
- Kost och hälsorådgivning
- Läsa om LCHF-produkter

Och mycket mer!