Dagens datum: tisdag 30 maj 2017
Titta in i det nya arkivet

Hyper - Hypo

Om du har dokumenterad diabetes, vet du garanterat vad hypoglykemi och hyperglykemi är. För alla andra som inte vet, betyder det lågt respektive högt blodsocker. Även om du inte har diabetes, känner du säkert igen många av symptomen, som för övrigt kommer från en lista som används inom sjukvården.

Symptom - Hypoglykemi
Humörsvängningar
Huvudvärk
Trötthet
Blek
Svettningar
Hunger
Synstörningar
Yrsel
Oro och ängslan

Symtom - Hyperglykemi
Sömnig
Trött
Muntorr
Stora urinmängder
 Törstig

Genom att äta fett istället för kolhydrater, kommer du däremot, enligt min erfarenhet, i regel att helt eller nästan helt och hållet, slippa dessa symtom för all framtid. Om du har diabetes, är det däremot viktigt att du gör den här kostförändringen i samråd med din behandlande läkare så att han eller hon kan justera din medicinering till rätt nivå och i många fall, till och med ta bort den.

Räkna också med att den här övergången kan ta upp till ungefär två månader och att alla hälsofördelar därför inte kommer på en gång. Under de första veckorna, kan du också komma att få huvudvärk, känna dig lite trögtänkt och ha något lägre blodsocker än vanligt, innan din kropp tillfullo ställt om sig till att gå på fett istället för kolhydrater.

Om du sedan fungerar som de flesta, kommer du efter den här första tiden, oavsett om den tar en vecka eller åtta, att må bättre än vad du gjort på väldigt väldigt länge.


Det här får våra medlemmar


- 14 kursbrev via e-post
- Över 550 LCHF-recept
- Fråga via e-post alla dagar
- 8 Military weeks
- Mimmi Metall Bootcamp
- Inga reklambanners
- Tillgång till FAQ:en
- LCHF-tips och råd
- Din egen hälsodagbok
- Läsa/skriva kommentarer
- Vikt- och måttstatistik
- Tips på vardagsmotion
- Kost och hälsorådgivning
- Läsa om LCHF-produkter

Och mycket mer!